Oktoberfest Rezaleti: Bakanlık Ne Yapıyor?

Milli ve manevi değerlerini koruyarak 600 yıl dünyada huzur ve adaleti tesis eden Osmanlı İmparatorluğunun evlatları yine bugünlerde yeni dünya düzeninde aktif bir rol almak için Kafkaslardan Afrika’ya, Latin Amerika’dan Sibirya’nın steplerine kadar yoğun bir siyasi, diplomatik, kültürel çaba içindeyken yine aynı hükümetin Kültür ve Turizm bakanlığının “Oktoberfest” adı altında düzenlenecek ve Sultanahmet Camimizin silüetini logosunda kullanacak kadar aymazlaşan bir organizasyona destekçi olması bizleri derinden üzüntüye sevk etmiştir.
 9 Ekim’de Almanların sözde dillere destan 200 yıllık bira festivalini bizimle alakası nedir? Bu festivalin Antalya’dan sonra İstanbul’da gerçekleştirecek olmasındaki mantık nerededir? Festivalin gerekçesi olarak ifade edilen “Türk-Alman kültürünün sentezlenmesi” ne anlama gelmektedir? Organizasyon komitesi bu sorularımızın cevaplarının yanında asli kültürümüzde olmayan içki gibi bir menhiyatı teşvik eden ve insanları sokak ortasında hayvanlara dönüştürmekten başka bir işlevi olmayan bu etkinliği düzenlemekteki maksadını da bir an önce açıklamalıdır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bu tür organizasyonların İslam medeniyetine yüzyıllarca başkentlik yapmış, umudu ve ümidi temsil eden aziz şehir İstanbul’da yapılıyor olmasının milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaktan başka bir amacı olmadığını belritmek isteriz.
Uluslararası Genç Derneği olarak insanları hayvandan daha aşağı bir seviyeye indiren, sarhoşlukta ve sapkınlıkta sınır tanımayan OKTOBERFEST gibi bir rezaleti İstanbul’umuza taşıyanları ve bu ihanete ortak olan Kültür ve Turizm Bakanlığını şiddetle kınıyoruz. Demokratik sınırlar içinde Uluslararası Genç Derneği olarak gereken tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğimizin bilinmesini tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

ULUSLARARASI GENÇ DERNEĞİ