Afrika`da İkinci Yarı Başlıyor!

Afrika’da İkinci Yarı Başlıyor!

Afrika sevdasına düşmüş kardeşlerimize müjde! Yaz aylarını beklemek zorunda değilsiniz. Kasım ayında dört ülkeye sefer var…

“Uluslararası Genç Derneği” olarak Afrika hep gündemimizde biz ise beş yıldır Afrika sahasındayız. Yüzlerce dostumuzu gönderdik. Çok değil daha geçtiğimiz Temmuz ayında nihayete erdirdik bir projemizi. 85 gönüllümüz 9 ülkede meydanlardaydı. Şimdi ise henüz 2015 bitmeden Afrika için ikinci yarı düdüğünü çalıyoruz!

---Gönüllü Girişimcilerden Kara Kıta’ya Ab-ı Hayat Projesi---

Geçmiş projelerimiz belli bir tema etrafında gerçekleştirilmekte; yola düşen gönüllülerimiz erzak dağıtımı, eğitim faaliyetleri, hastaları, okulları, köyleri ziyaret vb. çalışmalarda yer almakta idi. Şimdi ise daha başka bir vizyon koyuyoruz ortaya. Niyetimiz herkesi hayır girdabının daha da içine çekmek ve müşahhas bir delil (su kuyuları) formunda Afrika’nın dört ülkesinde taçlandırmak.

Peki, tam olarak ne yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz projemiz için başvurular başlamış bulunmaktadır. 20 Eylül Pazar akşamı 23:59’a kadar devam edecektir. Başvuru sürecinin ardından derneğimizin üyelerinden oluşturacağımız eleme kurulu bütün formları inceleyecek, değerlendirmeye tabi tutacaktır. Bir sonraki aşama olan mülakatlar için adaylar belirlenecektir.

Mülakata hak kazanan dostlarımız 29-30 Eylül tarihlerinde derneğimizin merkezine çağrılacak ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilecektir. Proje katılımcısı olarak 20 arkadaşımız seçilecektir. Gönüllülerimize katılımcı oldukları bildirilecektir.

O andan itibaren kendilerine yaklaşık 1,5-2 ay mühlet verilecektir. Bu süre zarfında sponsorlar arayacaklar, para toplayacaklar, mali fon oluşturma gayretine girişeceklerdir. Büyük bir girişimcilik kampanyası yürüterek olabildiğince kişiyi projeye dâhil edeceklerdir.

Ekim ayının ortasında (kesin tarihler daha sonra bildirilecektir) İstanbul’da 4 günlük bir eğitim programı düzenlenecektir. Arkadaşlarımız gönüllülük, girişimcilik, Afrika ülkelerinin özellikleri konularını ihtiva eden seminerler alacaklardır. Kasım ayının sonunda ise bir haftalığına 5’er kişilik ekipler halinde dört ülkeye gidecek ve havuzda biriken paralarla su kuyularının açılışlarını gerçekleştireceklerdir.

Ziyaret edilecek ülkelerdeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek, dertlerine umut ışığı olacaklardır. Bütün niyetler, çabalar, kuyuları açtırabilmek adına gösterilen gayretler toplanacak ve Kara Kıta’ya Ab-ı Hayat diye sunulacaktır.

Dönüşte tüm süreci anlatacakları bir rapor hazırlayacaklardır.

Öyleyse aranan şartlar nelerdir?

1. Erkek olmak

2. 18-27 yaş aralığında olmak

3. En az lisans düzeyinde eğitim almak

4.  Güzel ahlaka önem veren, edep sahibi bir birey olmak