Azerbaycan ve Gürcistan`ı Kapsayan Geçmişin İzinde Geleceğe Yürüyen Gençlik Projesine Hemen Başvurun!

“Kara Kıtaya Ab-ı Hayat” projesindeki gönüllüler yurda döneli bir ay olmamışken Uluslararası Genç Derneği (UGED) olarak yeni bir coğrafyada yeni bir projeye imza atıyoruz: Kafkaslarda Azerbaycan ve Gürcistan

“Geçmişin İzinde Geleceğe Yürüyen Gençlik Projesi” tam adıyla yola çıktığımız bu projede gönüllülerimizi kültür elçisi olma yolunda tecrübe dolu bir program bekliyor. Bu projeye dâhil olan gönüllülerimiz:

1. Türkiye’nin Kafkaslarda ki yüzünü yenilemeye katkı sağlayacak bir organizasyonda yer alacak,

2. Uluslararası bir sivil toplum çalışmasında gönüllü olarak bulunacak,

3. Yurtdışı tecrübesi edinecek,

4. Farklı bir kültürle tanışmak başta olmak üzere birçok konuda gönüllülerin tecrübe edinmesine imkân sunan ve 15 gencin faydalanacağı bu proje ile katılımcılarımız ortak bir tarih ve kültüre sahip olduğumuz insanları tanıyarak kendilerini keşfetme mücadelesinde büyük adımlar atacak.

Seyahat tarihi: 22 Ocak - 1 Şubat 2016
Başvuru için son tarih: 04. 01. 2016

Proje süreci

Türkiye Ayağı

“Geçmişin İzinde Geleceğe Yürüyen Gençlik” projesine dâhil olmak isteyen gönüllüler ilk olarak internet sitemiz üzerinden (gencdernegi.org) belirtilen şartlar doğrultusunda formlarını doldurarak başvurularını gerçekleştirecekler.
Gönüllüler tarafından doldurulan başvuru formları eleme kurulumuzca değerlendirilerek puan sırasına göre sıralanacak.

Değerlendirme neticesinde belirlenen isimler resmi sitelerimiz üzerinden ilan edilecek ve projeye katılmaya hak kazanan 15 kişi yolculuk hazırlıklarına başlayacak. Hazırlık süreci Pasaport başvuruları, bavul listesinin oluşturulması, projeye yönelik sosyal medya platformlarının oluşturulması, hazırlık eğitimine katılım sağlanması, verilecek kitap ve makalelerin okunması gibi adımlardan oluşmakta. Bu süreçte katılımcıların gidecekleri coğrafyaya dair bilgilenmeleri, tarihsel bağlamda günümüzle bağlantı kurmaları ve bu seyahate hazır hale gelmeleri amaçlanmıştır.

Kafkaslar Ayağı

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’nın ve Uluslararası Genç Derneği’nin önayak olduğu, YTB tarafından desteklenecek proje kapsamında 2 Kafkas ülkesine (Azerbaycan ve Gürcistan) 15 gönüllü gönderilecek. 10 gün müddetince Kafkaslar’da bulunacak katılımcılarımız, Kafkas İslam Ordusunu, Gazileri, Çanakkale’de şehit düşen Azerileri, “Aksakallıları” tarihte ve günümüzde bizi “bizden” yapan yaşanmışlıkları, dünyaları ve hayalleri görecekler. Türkiye’den o topraklara mesaj götürecek, bir kütüphane kuracak ama en önemlisi orada insanlara dokunarak yaşayan tarihe tanıklık edecekler. Ezbere söylenen kardeşlik nidalarının neden ve nasıl gerçek olduğunu idrak edip dillendirecek, geçmişin, bugünün ve kültürün elçisi olacaklar.

Aranan Kriterler Neler?

Başvurular esnasında, göndereceğimiz ülkelerdeki kurumlarla işbirliği içerisinde, ülkelerin yapılarını dikkate de alarak çeşitli kriterlere bağlı kalarak seçimler yapıyoruz. Bu projede aradığımız kriterler şu şekildedir:

1. Projemiz erkeklere yöneliktir.

2. Sigara kullanmamak,

3. 18-25 yaş aralığında olmak,

4. En az lisans düzeyinde eğitim almak,

5. Zorlu yaşam koşullarına dayanıklı olmak,

6. Ekip çalışmasına yatkın olmak,

7. Kronik veya alerjik bir rahatsızlığa sahip olmamak,

8. Resmi rapor yazabilecek ve günlük tutabilecek düzeyde yazı kabiliyetine sahip olmak,

9. Pasaport masraflarını ve tüm şahsi harcamalarını karşılayabilecek ekonomik güce sahip olmak,

Projeyle Alakalı Çok Önemli Notlar:

1. Organizasyonlarımız her yıl hazırlanan projeler kapsamında devlet kurumlarından sağlanan hibeler neticesinde gerçekleştirilmektedir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da projenin gidiş tarihine kadar iptal olması veya farklı bir tarihe ertelenmesi
durumu söz konusudur. Programlarını planlayan gönüllüler bu durumu dikkate almalıdırlar (Bugüne kadar tüm projelerimiz başarı ile sonuçlanmıştır.)

2. Projeye başvuran kimse, başvuru öncesinde kabul ettiği anlaşma ile bağlıdır. Lütfen anlaşmayı düzgün bir şekilde okuyunuz.

3. Değerlendirme neticesinde projeye katılımı uygun görülen gönüllü, pasaportunu proje başlangıç tarihine kadar makul bir mazereti olmaksızın tamamlamaz, projeyi maddi zarara uğratırsa (uçak biletinin iptali, konaklama masrafı gibi) oluşan zarar kendisinden tazmin edilir.

4. Ayrıca gönüllünün, hazırlık süreçlerinde başvuru şartlarını karşılamadığı gözlemlenirse (sigara kullanması, ekip çalışmasına uyum sağlamaması) projenin Türkiye ayağında projeden men edilebilir.

Başvuru için TIKLAYINIZ