• Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Gülfem Sk. No 22 Üsküdar / İSTANBUL
  • (0216) 532 00 42
  • [email protected]

Sonsuzluk Seferleri!

Uluslararası Genç Derneği (UGED), Türkiye’nin Afrika’ya bağlandığı kardeşlik köprüsünü inşa edecek ve Afrika’ya uzanan birer dost eli olacak gönüllüler göndermeye devam ediyor.

Kurulduğundan bu yana gençlere yurtdışı tecrübesi sunan Uluslararası Genç Derneğimiz (UGED), Afrika kıtasına yönelik ilk öğrenci gönderme projesini 2011 yılında gerçekleştirdi. Ülke çapında aldığı başvurular arasından seçilen 17 gönüllüyü bir aylığına Mali, Kamerun, Gana ve Burkina Faso’ya gönderdi.

2012 yılında başvurular arasından seçilen 34 gönüllümüz ise 45 gün boyunca Gana’daydı. Geçmiş yılarda gerçekleştirdiği projelerden aldığı tecrübeler ile çalışmalarını geliştiren UGED, son olarak

2013 yılında 40 gönüllüyü 30 günlüğüne Uganda, Tanzanya, Gana ve Burkina Faso’ya gönderdi.

2014 Yılında Uluslararası Genç Derneği (UGED), ve ortak kurumlar işbirliğiyle hazırlanan ‘’Afrika’ya Genç Gönüllü YÜZ’’ projesi ile 2014 yılının Ramazan ayında tam 100 üniversite öğrencisini Afrika’nın 9 farklı ülkesine gönül elçileri gönderdik.

2015 Yılı Ramazan mevsiminde Uluslararası Genç Derneği ve diğer ortaklar öncülüğünde “Gönüllü Yaşıyoruz, Kıtalar Aşıyoruz” Projesi ile 85 Genç Gönüllümüzü Afrika’nın 9 farklı ülkesine gönderdik. Yine aynı yılın Ekim ayında 20 Gönüllümüz “Kara Kıta’ya Ab-ı Hayat Projesi” kapsamında Afrika’nın 4 ülkesine (Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Uganda, Etiyopya, Sudan) toplamda 8 kuyusu açtı. 2015 Yılında BAL’KAN KARDEŞLİĞİ Projesi ile 40 Gönüllümüz Balkanları ihya etmek gayesiyle (Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek) ülkelerine gönüllü olarak gitti.

2016 Yılının Ocak ayına “Geçmişin İzinde, Geleceğe Yürüyen Gençler” Projesi ile Türkiye’den 20 arkadaşımız Azerbaycan ve Gürcistan’a kardeşlik seferi düzenledi. Aynı aylarda Azerbaycan’dan ülkemize 20 kardeşimiz geldi. 2016 Yılı Ramazan ayında ise 15 Gönüllü Afrika’nın 4 ülkesine ( Burkina Faso, Uganda, Kamerun, Gana) erzak dağıtımı, Kur’an eğitimi ve su kuyuları açılışı için gitti. 2016 Yılı Kurban Bayramında derneğimizden 10 Gönüllü TDV ortaklığı ile Afrika’nın çeşitli ülkelerinde vekâletle kurban kesimi çalışmalarında görev aldı.

2017 Yılının ilk yurtdışı projesi ile sizlere merhaba diyoruz. “Sonsuzluk Seferleri” adını verdiğimiz projemizle ülkemizden 34 üniversite öğrencisi Afrika ve Balkanlarda imar çalışmalarında yer alacaklar. (Kamerun, Nijerya, Fildişi Sahilleri, Burkina Faso, Gana, Sudan, Kosova) da yapılacak Cami, Okul, Kuran merkezi, Hastane, Kütüphane gibi yapıların tadilat ve tefrişatında çalışmak üzere Türkiye’nin farklı üniversitelerinde okuyan 34 gönüllü girişimci Temmuz ayında gönül coğrafyalarına gidecekler.

 

PROJE SÜRECİ NASIL İŞLİYOR? GÖNÜLLÜLERİ NELER BEKLİYOR?

Türkiye Ayağı

Başvuru alımına başladığımız projemizde gönüllü adaylar ilk olarak resmi sitelerimiz üzerinden (gencdernegi.org, gencdergisi.com, gencgonulluler.com) belirtilen şartlar doğrultusunda formu doldurarak başvurularını gerçekleştiriyorlar.

Dernek bünyesinde oluşturulan Eleme Kurulu tarafından öncelikle doldurulan formlar değerlendirilerek puan sırasına göre sıralanıyorlar. Her yıl gönderilecek öğrenci sayısının iki katı olacak şekilde puan sıralamasına göre belirlenen isimler mülakat için davet ediliyorlar.

Mülakat neticesinde belirlenen isimler resmi sitelerimiz üzerinden ilan edilerek proje ve yolculuk hazırlıkları başlıyor (Pasaport ve vize başvuruları, çeşitli aşıların olunması, bavul listesinin oluşturulması, ülke gruplarına yönelik sosyal medya platformlarının oluşturulması, hazırlık eğitimine katılım sağlanması gibi adımlardan oluşuyor).

Afrika yolculuğuna başlamadan önce gönüllülerimiz belirlenen günlerde dernek merkezimizde Hazırlık Eğitimlerine katılım sağlamak mecburiyetindeler. Bu eğitimlerde;

1. Yerel Dil Dersleri: Gidecekleri ülke vatandaşı olan ve Türkiye’de okuyan (Türkçe bilen) bir öğrenciden gidecekleri ülke yerel dilinde temel kelimelerin öğrenilmesi,

2.Ülke Tanıtımları: Gidecekleri ülke vatandaşı olan ve Türkiye’de okuyan (Türkçe bilen) ya da daha önce projelerimiz kapsamında gidilecek ülkelerden birinde bulunmuş gönüllülerimizden o ülkeye dair bilinmesi gereken coğrafi, tarihi ve kültürel konuların görseller eşliğinde sunulması,

3. Konferanslar: Afrika üzerine çeşitli akademik araştırmalar yapan isimlerden ve yine sivil toplum çalışmaları gerçekleştiren kurumlardan bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirilmesi,

4. Proje Tanıtımı: Proje kapsamında yapılacak faaliyetlerin tanıtımı,

5. Proje Uygulama Eğitimi: Gönüllülerin yapacakları araştırmalar ve hazırlayacakları raporlar üzerine eğitim verilmesi gibi kapsamlı seminerler ve dersler gerçekleştirilecektir. Eğitim sürecini de başarıyla tamamlayan gönüllüler, belirlenen ülke liderleri öncülüğünde Afrika seyahatlerine başlayacaklardır.

Afrika Ayağı;

Gönüllülerimiz ülkelerine ulaştıklarında başvuru formunda ailelerinden ‘irtibat kişisi’ olarak belirttikleri kişiye mesaj atılarak bilgilendirme gerçekleştirilecektir.

Gönüllülerimiz havaalanında karşılanarak konaklayacakları yerlere ulaştırılacaktır. İlk hafta içerisinde o ülkede misafir olacakları sivil toplum kuruluşunun çalışanlarıyla tanışacaklar, ülke şartları ve yapacakları çalışmalarla alakalı bilgilendirilecekler, gerekli eksikleri bulundukları yerin şartları doğrultusunda giderilecek bulundukları şehirde kısa turlar düzenlenerek ülkeye alışmaları sağlanacaktır.
 

2017 YILINDA HANGİ ÜLKELERE GİDİYORUZ? KAÇ GÖNÜLLÜ GÖNDERİYORUZ?

Bu yıl Türkiye çapında alacağımız başvurular ile kabul edilecek 34 gönüllüyü 7 farklı ülkeye gönderiyoruz:

 

ÜLKELERE GİDİŞ - DÖNÜŞ TARİHİ GÖNÜLLÜ SAYISI

Not: Tahmini gidiş tarihleri belirlenmiştir. Ülkelere gidiş-dönüş tarihlerinde değişiklik olabilir. Başvurular esnasında, göndereceğimiz ülkelerdeki kurumlarla işbirliği içerisinde, ülkelerin yapılarını dikkate de alarak çeşitli kriterlere bağlı kalarak seçimler yapıyoruz.

Bu proje için aradığımız kriterler şu şekildedir:

- 18 / 27 yaş aralığında olmak,

- Gerçekleşecek proje bir sosyal girişimcilik projesi olduğundan projeye katılımcı olacak gönüllülerin bulacakları fonlarla gerçekleşecektir. Buna göre proje katılımcı adayının en az 700$ fon bulması beklenmektedir.

- Proje kapsamında uçak biletleri, konaklama ve yemek giderleri kurumumuz tarafından karşılanacaktır.

- Uzun uçak yolculuklarına ve sağlıksız yaşam koşullarına dayanıklı olmak,

- Ekip çalışmasına yatkın olmak,

- Sarılık, sara, nöbetler, panik atak vs. gibi hastalıklara sahip olmamak

- Proje uygulamada yapılacak tadilat çalışmalarına aktif olarak katılım sağlayacak olmak. (Boya yapmak, tuğla taşımak, harç karıştırmak vb.)

Proje başvurusunda öncelikli seçilebilecekler için bazı kriterler ;

- Profesyonel fotoğraf çekme becerisi olanlar

- Video kaydı yapan ve montajlama yeteneği olanlar

- İngilizce, Arapça, Fransızca dilleri öncelikli herhangi bir dili iyi derecede konuşuyor olanlar

- Kaynaştırıcı, interaktif oyunlar oynatabilenler

- Ehliyeti olup, aktif araç kullanabilenler

- Sosyal Medya hesaplarını aktif kullananlar

- İletişim kabiliyeti yüksek olanlar

 

PROJEYLE ALAKALI ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Her projede olduğu gibi bu yıl da olacak projenin gidiş tarihine kadar iptal olma durumu olabilir.

2. Mülakatlar neticesinde seçilen gönüllü, kendisinden istenilen resmi başvuruları (pasaport ve vize başvurusu) ve evrakları (pasaport, vize, aşı kartı gibi) belirlenen tarihler içerisinde makul sayılacak bir mazeret bulunmadan tamamlamayarak projeyi maddi zarara uğratırsa (uçak biletinin iptali, konaklama masrafı gibi) oluşan zarar kendisinden tazmin edilir.

3. Mülakatlar neticesinde seçilen bir gönüllü, eğitim sürecinde yer almaz yahut hazırlık süreçlerinde başvuru şartlarını karşılamadığı gözlemlenirse projeden men edilir.

Proje başvuruları 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü, saat 23.59’da sona erecek...

 

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN