34 Genç Gönüllü Gana`da!

Uluslararası Genç Derneği bu sene de yurt dışı faaliyetlerine devam ediyor. 34 GENÇ Gönüllüyü Gana’ya gönderen dernek uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyor. Gana’da siyasilerden ve üniversite eğitmenlerinden ilk bir hafta boyunca Gana ve Afrika’nın tarihi, kültürel, siyasi, ekonomik yapısı hakkında bilgi alacaklar. Okulları gezecek olan gönüllüler daha sonra çeşitli köylere dağılarak bir süre yerli halkın yanında kalacaklar.

Yaklaşık 1 ay sürecek olan programda gönüllüler safari yapmayı da planlıyorlar. Gezinin sonunda ise her gönüllü bir değerlendirme raporu yazarak derneğin uluslararası faaliyetlerinde yol gösterici olacak.

GENÇ Dergi Grafik Tasarım departmanından Abdürrahim Yüce, “Benim maddi bir beklentim yok. Beklentisi olan zaten bu yola çıkmazdı. Biz onların bizden beklentilerini karşılamaya gidiyoruz. Peki onlar bizden ne bekliyorlar? Yemek mi? Para mı? Hayır… Onlar biz Müslümanların onlara el uzatmalarını bekliyorlar. İslam sadece ibadet etmek değildir. Belli kalıplar içinde var olan bir din değildir. Onlara gülümsemek, bir el uzatmakta ibadettir. Hele ki bu biz beyaz Müslümanlardan olunca… Biz bu beklentiyi karşılamaya gidiyoruz.” diye konuştu.

Uluslararası Genç Derneği bu projeyle ileride yapacakları uluslararası projelere ön ayak olmayı hedefliyor. Dernek amaçları doğrultusunda dünyanın herhangi köşesinde olursa olsun adalet ve merhametin esas olduğunu belirterek uluslararası faaliyetlerinin temelini bu amaca dayandırıyor. “Dünya bizi bekliyor” sloganıyla dernek, dünyanın her köşesine ulaşana kadar çalışmalarına devam edeceklerinin sinyalini verdi.