Genç Kızlara Duyurulur!
10.01.2012 13:17
KÜBRA GÜL ERDOĞAN
Birbirlerini tanımadan seven ve tanış olup muhabbete eren, ‘yüreği genç’lerin yazıyor oldukları bir kardeşlik hikayesi var, bizimkisi o… Bu hikayede, kalemimizi mürekkebe batırıp, biraz da yalayıp, yeni bir paragraf başı yapmaya niyet ettik 25. Ankara Genç Gönüllüler buluşmasıyla.
17-18 Aralık’ta, çeşitli illerden gelen gönüllülerle damağımızda kalan bir muhabbet sofrasına oturduk. Gündemimizin ilk başlığı, sosyal sorumluluk projeleriydi.
‘+1 işe yaramak için, +1 proje yeter!’ sloganı ile yola çıktık. ‘Proje nedir? Niye gereklidir? Nereden başlamak lazımdır?’ sorularının cevaplarını tartıştık.
GENÇ Akademi’den Züleyha Sayın, akademi bünyesinde yaptıkları örnek çalışmaları bizlerle paylaştı. Benzer çalışmaların, diğer illerde de gerekliliği ve uygulanabilirliği konusunda güzel kararlar alındı.
Zeynep Karabacak, belgesel eşliğinde Cemil Meriç’in gözünden bizlere Türkiye’nin Ruhu’nu anlattı. “Düşünce birliği düşünen insanlar arasında olur. İnsanların kaçta kaçı düşünür? Düşünenlerin kaçta kaçı karşılaşır? Ve açılır birbirine?” derken Cemil Meriç, bizler çoktan şu soruyu sormaya başlamıştık: ‘Kaçtan kaça çıkarız?!’
Ve Nursima Arslan, Arap baharını anlattığı sunumuyla salonda farklı bir Ortadoğu rüzgarı estirdi. ‘Baharın kışa dönmemesi için, Allah kardeşlerimizin yardımcısı olsun.’ duasına hep beraber amin dedik.
Yerküre depremlerinin insanoğlunun yaşadığı belki de en az tahribatlı depremler olduğunu söyleyen Elif Eşyan Yılmaz, asıl sarsıntı ve enkazın ruhlarımızda meydana geliyor olduğunu hatırlattı. Sağlam inşanın ipuçlarını ayet-i kerimelerle paylaştı.
Elbette sağlam ruhun bir olmazsa olmazının helal ile beslenen beden olduğunu, Merve Ekinci’den bir kez daha duyduk. Günümüzde üretim-tüketim ve lezzet çılgınlığının had safhada olduğunu göz önünde bulundurursak koca bir ‘DİKKAT!’ tabelasına toslamaya gerçekten ihtiyacımız vardı.
Ve Esra Nur Madenci ile temellere ilk küreği vurmuş olduk. KUR’AN: Hayat kuran… Esra bizleri Kur’an-ı Kerim’i hayatının merkezine koyan gençler olabilmemiz adına daha da gayrete getirdi.
Kur’an’ı çıkış noktamız hâline getirebilmek ve “ciddi anlamda bir Müslüman olarak kalabilmek için modern yaşam tarzının birçok yönüne karşı çıkmak” gerektiğini söyleyen Seyyid Hüseyin Nasr’ın ‘Genç Müslüman ve İslam’ın Modern Dünyaya Cevabı’ makalesini bizim için hazırlayan Esma Ece Uluğ, genç Müslümanın yaşadığı sorunları ve bu sorunların çözümlerini çarpıcı bir biçimde ortaya koydu.
Daha sonra editörümüz M. Lütfi Arslan abimiz “bekleyenin dünya, aksiyona geçmesi gerekenin bizler olduğunu” hatırlattı. ‘Keşke orada olsaydınız…’ demek zorunda olduğumuz konuşması şu güzel dua ile son buldu: “Mesuliyetiniz, meşguliyetiniz olsun..”
Ve Pazar günü Lütfi abimizin de katıldığı Ankara’nın keşfedilmemiş ancak keşfedilmemesinin işimize geldiği nadide mekanlarından Sade’de kahvaltı yaptıktan sonra küçük bir Ankara gezisi yaptık. Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü, Taceddin Dergahı’nın dostlarla çehresi değişti sanki..
Tadına doyulmayacak bir hafta sonuna vesile olan, emeği geçen, davete iştirak eden, isteyip de edemeyen herkese teşekkür ediyoruz.
Not: Bir dahaki buluşmada sizleri de aramızda görmek isteriz: [email protected]