• Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Gülfem Sk. No 22 Üsküdar / İSTANBUL
  • (0216) 532 00 42
  • [email protected]

Yurtdışı Projelerimiz

Ne İşiniz Var Afrika`da

Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz Tanzanya ve Uganda yolculuğu, bu sözleri yeniden hatırlamama vesile oldu. Çünkü Afrika`yla ilgili insanî yardımlar ve İslamî hizmetler söz konusu olduğunda da, tıpkı camiden çıkan o sitemli amcamız gibi, "Ne işimiz var Afrika`da!" diyenlere şahit oluyordum zaman zaman…

Gönüllüler Hazır Afrika Bizi Bekliyor!

Her yıl Genç Gönüllüleri`nin Afrika`da sosyal sorumluluk projelerine katılmasına ön ayak olan Uluslararası Genç Derneği, bu yıl TİKA ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Kırık Gönüllere Kırk Gönüllü projesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye`nin farklı noktalarından 40 Gönüllü`nün 4 farklı Afrika ülkesinde bir ay boyunca sosyal sorumluluk projelerine imza atacağı proje kapsamında eğitimler başlıyor.

Gittiğin Yer Senindir!

Geçtiğimiz yaz 34 GENÇ Gönüllüsü geride vasiyetlerini bırakarak Afrika`ya gitti. Gana`nın köylerinde iki ay boyunca sosyal faaliyetlerde bulunan kardeşlerimiz unutulmayacak günler geçirdiler. Çikolata renkli çocuklara ağabeylik yaptılar, tenleri simsiyah, yürekleri bembeyaz insanlara hidayet ulaştırdılar. Gün geldi kerpiç kardılar, gün geldi temizlik yaptılar.

Gençler Seyyah Oldu!

Gençlik faaliyetleri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Gerek devlet, gerekse sivil toplum kuruluşları gençlik faaliyetlerine ağırlık vermeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın kurulmasının ardından kamunun `genç` adını doğrudan muhatap alarak bakanlık düzeyinde gerçekleştirdiği faaliyetler takdire şayan.

Genç Gönüllüler Gana`yı Anlattı

UGED ve TİKA işbirliğiyle 33 Genç Gönüllüler`in programı 3 günlük gezi ve dil eğitimi ile başlamıştı. Genç Gönüllüler`in seferi yaklaşık ikişer grup halinde 25 gün sürmüştü. Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı projesi olarak hayata geçen proje kapsamında, Gana seferini tamamlayan Genç Gönüllüler, bölgede yaşadıklarını anlattı.